Tovább a tesztautóra.

Tomas Enge ellen nyerne

Írta: TesztAuto.hu 2016-06-05 18:00:01

Tim Gábor három győzelemmel és egy harmadik hellyel jelenleg vezeti a Skoda Octavia Cup-ot, mely nemzetközi márkakupa következő állomása a csehországi Autodrom Most lesz, méghozzá egy világsztárral a rajtrácson

A kupa szervezői erre a helyszínre szánták a legnagyobb "durranást", hisz ez a pálya lényegében a hazai helyszíne a sorozatnak, ezen a pályán fejlesztették az autót már 2015 eleje óta.

A csehek egyik legnépszerűbb versenyzője, Tomas Enge is rajthoz áll ezen a hétvégén, akit a Formula 1 rajongóinak nem kell bemutatni. Enge fantasztikus karrierjének során, 2001-ben a Formula 1-ben is bemutatkozott, Alain Prost csapatában.


Ugyan nem sikerült komoly sikereket elérnie, de az F1-es szereplés után maradt a formula autóknál, három évig az Indycar versenyzője volt, sőt indul az A1GP sorozatban is. Legnagyobb sikereit végül a GT autók világában érte el, kilencszer indult a Le Mans 24 órás futamon, valamint az amerikai Le Mans sorozatban is jeleskedett.


Enge számára nem ismeretlen a túraautózás világa, hisz karrierje elején már autózott több márkakupában.

Tim számára azonban nem csak az F1-es pilóta lesz komoly ellenfél, szintén hazai pályán versenyez majd két legfőbb riválisa. A cseh Tomas Pekar már több nemzetközi márkakupában bizonyított, nagyon jól ismeri a cseh pályát. 25 ponttal lemaradva követi Tim-et, Ő tudott eddig a magyar pilótán kívül futamot nyerni idén. Michael Vorba hátránya, aki jelenleg harmadik a bajnokságban, 29 pont. Ő 2008-ban megnyerte az előző Octavia Cup-ot.


A csehországi forduló a harmadik helyszín lesz az idei bajnokságban június 17. és 19. között. Újra két versenyt rendeznek, mindkét nap 25 perces futamon kell megmérkőznie a pilótáknak.

"Ez lesz a legnehezebb hétvége. Az első helyszín, a Hungaroring, nekem kedvezett, tudtam is hozni a maximumot. Red Bull Ring-en is gyorsak voltunk, nyertünk is, sajnos a második futam nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Azonban a Most-i pályát nem ismerem még, igaz, egyszer már mentem pár kört. Az ellenfeleim hatalmas előnyben vannak velem szemben, biztos teszteltek is. Tomas Enge érkezése fantasztikus hír, soha nem versenyeztem ennyire neves pilóta ellen. Az Apex Racing-el most azon dolgozunk, hogy minél előbb megtaláljuk a megfelelő beállításokat, de bízom a csapatban. Ezt a hétvégét remélem sikerül úgy teljesíteni, hogy az előnyöm ne csökkenjen, mert a többi pályát, ahol még versenyzünk idén, már jól ismerem" - nyilatkozta Tim Gábor.

A Skoda Octavia Cup állása

Tim Gábor (HUN) 94 pont
Tomas Pekar (CZ) 69 pont
Michael Vorba (CZ) 66 pont
Sebastian Steibel (DE) 39 pont
Jaromir Jírik (CZ) 36 pont
Adam Rzepecki (PL) 30 pont
August Macbeth (USA) 29 pont
Petr Fulín Jr. (CZ) 20 pont
Bohuš Šesták (SK) 14 pont
Radek Bareš (CZ) 9 pont
Tomasz Rzepecki (PL) 3 pont
Tomasz Langmajer (CZ) 3 pont
Dalibor Gondík (CZ) 0 pont
Richard Maixner (CZ) 0 pontHozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31