Tovább a tesztautóra.

Írta: TesztAuto.hu 2015-01-20 11:44:01

A 2 millió eladott példánnyal az elmúlt évtizedben az 1-es sorozat nagy sikernek számít a BMW számára. Ám a legutolsó modell megjelenése a legnagyobb eufémizmussal is, igencsak kifogásolható. Az új modell megkapta a családi arculatot és bővül a motor kínálat is. Itt van minden, amit érdemes tudni az új bébi BMW-ről.

1. Az új modell szélesebb veséket és légbeömlőket, illetve LED-es lámpákat kapott. Így most sokkal jobban hasonlít a 2-es szériára. A hátsó lámpa dizájnja is sokat javult. Ezekkel a változtatásokkal próbálja a BMW elhallgattatni a külsőt kritizálókat.

2. Most először lesznek majd kaphatók három hengeres, dízel és benzines erőforrások az 1-es szériába.3. A lényegi változások azonban a külső burok alatt történtek. Az összes eddig is kapható motor gazdaságosabb lett és károsanyag-kibocsátásuk is csökkent. Ez a 116d EfficientDynamics esetében 3,4 literes átlagfogyasztást és 89 g/km CO2 kibocsátást jelent.

4. A kínálat másik oldalán áll a M135i. 322 lóerős, turbós, hat hengeres. 4,9 alatt van százon automatával, ha kézivel kéred, akkor két tizedet be kell áldoznod az élvezetért. Egyes piacokon összkerékhajtással is elérhető lesz ez a modell.

5. A belső térben még jobb minőségű anyagok kerülnek felhasználásra. Az automata légkondi, a BMW Radio Professional és a BMW iDrive mind alapfelszereltségek lesznek.5+1. A legszomorúbb hírt a végére hagytam. Ez lesz az utolsó hátsókerekes 1-es.

Gyári filmen is megcsodálható már az újdonság:

Hozzászólások

 • Pisti
  2015-01-20 19:23:13
  Mi???? hogyhogy ez lesz az utolsó hátsókerekes? Melyik? Amelyik most leköszön, vagy ami most mutatkozott be?Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31