Tovább a tesztautóra.

Írta: Benkő Zsolt 2013-10-30 14:53:02

Bemutatták Magyarországon is az új Mazda 3-ast, amit az Emil Frey új Mazda szalonjában néztünk meg.

A Frankfurti autószalon után immár itthon is bemutatták a várva várt Mazda kompaktot. Az immár 10. évét taposó, dinamikus formavilágú középkategóriás autót főleg a technikai érdekességekre fogékony 30-50 év közötti korosztálynak szánják. Rengeteg újítással találkozhatunk a Skyactiv technológián alapuló gépben, amit persze hamarosan részletesen bemutatunk majd mi is, amikor szokásos, hosszabb teszten vallatjuk majd az autót.
Természetesen a Skyactive technológia lényege ennél a típusnál is a súlycsökkentés, ami a Mazda válasza a jelen legnagyobb gyártói divathóbortjára a downsizingra. Egy pár autóból álló Mazda 3 flotta a frankfurti bemutatkozás előtt egy meglehetősen kemény teszten vett részt. Autós újságírók vezették el őket a hirosimai gyárból az autószalonig. A sok ezer kilométeres tesztút meglepő (vagy lassan már nem is lepődünk meg ezen, ha új Mazdáról van szó?) eredménnyel zárult. A kétliteres Mazda 3-asok 6,5 literes fogyasztást produkáltak, ami egy ekkora blokktól valóban kitűnő fogyasztási adatnak számít. A 120 lóerő nem tűnik soknak ekkora lökettérfogatból, de az autó vezetése közben meglepően erősnek tűnik. De ha nem is tűnne annak, akkor is megbocsátanánk neki ilyen fogyasztás mellett. Tehát a fogyasztási adatok rendben lesznek, azok már a 150 lóerős Skyactiv Mazda6-ban is a helyén voltak, sőt a 175 lóerős dízel kombi és a sedan esetében is. A Mazda 3 tehát már kapható, hozzánk is hamarosan megérkezik, és akkor bővebben olvashattok róla. Az autó árlistáját a cikk alján találjátok.

Az Emil Frey Autócentrum megnyitotta hivatalos Mazda kereskedését Zuglóban

Az Emil Frey Autócentrum 2013. október 28-án megnyitotta hivatalos Mazda Márkakereskedését és Márkaszervizét Budapesten, a Mogyoródi úton.
A zuglói telephelyen 360nm-es Mazda Autószalon és minden igényt kielégítő márkaszerviz várja a kedves érdeklődő Mazda tulajdonosokat és leendő ügyfeleket.
Cégünk mottója: Minőségi terméket és szolgáltatást kínálunk kedvező áron!

Az Emil Frey cégcsoport magyarországi leányvállalata 1993-ban alakult meg Budapesten, a Mogyoródi úton, és idén ünnepeli hazai fennállásának 20 éves jubileumát.
A svájci központú Emil Frey cégcsoport Európa számos más országában is (így például Franciaországban, Németországban, Svájcban, Csehországban, Lengyelországban ) különösen erős elhivatottsággal bír a japán autómárkák értékesítése és a magas minőségű szervizszolgáltatás vonatkozásában.
Az Emil Frey Csoport számára a Mazda értékesítés és szervizelés sem ismeretlen terület, hiszen Németországban, Európa legjelentősebb autópiacán jelenleg is számos Mazda márkakereskedéssel van jelen az értékesítés és szervizszolgáltatások területén egyaránt.


A jelenlegi nehéz piaci viszonyok között kerülnek igazán előtérbe az innovatív, gazdaságos, jó minőségű, értéktartó és különösen jó ár-érték arányú termékek. Az Emil Frey cégcsoport meggyőződése, hogy a Mazda fejlesztései maximálisan megfelelnek a jövőbeni környezetvédelmi elvárásoknak és egyben a legújabb kori ügyfél igényeknek is, ezért döntött úgy, hogy jelenlegi termék kínálatát kibővíti a Mazda márkával.
A Mazda szalon megnyitásával egy időben elsőként mutatták be Magyarországon a Mazda3 legújabb modelljét, amelyet a következő napokban már ki is próbálhatnak a kedves Ügyfelek.

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31