Tovább a tesztautóra.

Írta: Szeifert Richard 2015-04-08 00:00:01

Középmotor, hátsókerék-hajtás, 296 lóerő. Az RM-15 kódnevű koncepció még sok borsot törhet a Focus RS vagy Megane RS orra alá, ha valaha elkészül.

Nem is olyan rég még mindenki fintorogva gondolt volna egy erős Hyundai ferdehátúra de mára már beláthatjuk, hogy a dél-koreai gyártó letett már annyit az asztalra, hogy ne ítéljük el próbálkozásukat csak a neve miatt. Amúgy is mindenki imádja ha egy esélytelennek bélyegzett autónak valahogy mégis összejön a siker.

Na de térjünk a lényegre. Mit is értünk mi manapság erős ferdehátún? A Golf GTI-vel kezdődött valamikor a dolog. A koncepció pedig azóta sem változott. Egy aránylag olcsó, erős motorral és sportos futóművel szerelt, front motoros, első- esetleg négykerékhajtásos kisautó jut mindenkinek eszébe. Na nem a dél-koreaiaknak. Ők ugyanis fogták a motort és beépítették középre. A hajtást pedig a hátsó kerekekre küldték. A 2 literes T-GDI motor a két ülés mögé de még a hátsó tengely elé került. A 296 lóerőt egy hat sebességes manuál váltó jutattja el a kerekekig. 0-100-ra 4,7 másodperc alatt gyorsul.Az acél vázat, alumíniumra és szénszállal erősített műanyagra cserélték. Ezzel a húzással 195 kilótól szabadították meg az autót. A végleges saját tömeg így 1260 kg amely 43-57%-ban oszlik meg az első- és a hátsótengely között.

Dupla lengőkaros, alumínium felfüggesztést találunk a 19 colos kovácsolt felnik mögött. A fülkében pedig bukócső javít a karosszéria merevségén.

Forrás: Pistonheads

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31