Tovább a tesztautóra.

Itt a Pullman, a legfullosabb Mercedes

Írta: Sükösd Richárd 2014-08-06 13:46:39

Megmutatta a Mercedes-Benz az igazi luxust, az S-Merci Pullman változatát, amely a csillagos márka minden aktuális modelljén túltesz, mind árban, mind méretekben.

Láthatóak az első képek az S600 Pullman-ről, melyek egyértelműen egy mértéktelenül grandiózus luxuslimuzint ábrázolnak. Lesz mitől tartania a Rolls-Royce, és többi konkurensek, ugyanis a Mercedes, már nem a Maybach márkával támad, amely halálra volt ítélve, sok körben ismeretlen neve miatt, hanem visszahozza a hatvanas években legmenőbbnek számító Pullman nevet. Azt tervezik a stuttgartiak, hogy már 2015-től megkezdik a forgalmazást, ami viszont érdekes, hogy valószínűleg a Brabus fogja építeni a megrendelt autókat, természetesen egyedi igények szerint.


Ez nem meglepő, hogyha megtudjuk a számadatokat a luxusmerciről, ugyanis méreteiben még az eddigi legnagyobb Maybachot, a 62-est is 20 centivel veri, a maga 640 centiméteres hosszával. Ez a méretnövekedés természetesen megengedi, hogy már egy harmadik üléssor is bekerülhessen a beltérbe, amit szembefordítanak a hátsó ülésekkel, így tökéletesen megfelel majd a testőröknek, vagy akár egy villámkonferencia lebonyolításához.


Erőforrások terén, szinte biztosak lehetünk benne, hogy 8 hengernél kevesebbet nem adnak a Mercedesnél, de akár az is előfordulhat, hogy csak a 6 literes V12-essel lesz elérhető. Persze ez egyáltalán nem lenne csoda, hiszen az autó méretei, és súlya miatt a kisebb motorokkal presztízsen aluliak lennének a menetteljesítmények, na meg persze nem is illene a 750 ezer eurós Pullman karakteréhez.

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31