Tovább a tesztautóra.

Írta: Szeifert Richard 2015-03-05 10:00:01

Genfben mutatta be elképzeléseit az Audi az új generációs kombikról.

A genfi autószalonon mutatták be az Audi Prologue Avant koncepciót.

A koncepción bemutatott formaterv fog majd megjelenni a jövő kombi Audi modelljein, mint például az A6 Avanton. A tavalyban bemutatott Prologue Coupéval sok ponton megegyezik a dizájn. Széles, hatszögletű maszk, szögletes lézer lámpák, a LED izzókkal dekorált, a síkból kiemelkedő légbeömlő nyílások teszik szemkápráztatóvá és egyben futurisztikussá a formát.Van azonban pár eltérés is a két koncepció között. A kombi nyilvánvalóan kapott plusz két ajtót, hosszabb tetőt és kegyetlen hátsó kerékív szélesítést, ami minden autónak dob a külalakján. A kombi így hosszabb is (5110 mm), szélesebb (1970 mm) is és magasabb (1400 mm) is mint a coupé koncepció.

A 22 colos kerekek persze csak a kiállítás színpadán állják meg a helyüket de az is tuti, hogy egy 16-os acélfelni nagyban rontaná az összképet.

Az autó belsejét elnézve jól látszik, hogy az Audi erős szándéka tovább vinni azt a vonalat, amit a TT-nél elkezdtek. Minél egyszerűbb kialakítás, minél letisztultabb forma a cél. Bár a váltókar elé helyezett kijelző nem biztos, hogy túl okos megoldás.A motorok között biztos lesz majd dízel-hibrid amely, 3.0 literes biturbós V6 dízel erejét egészíti ki elektromotorokkal. Ezzel a kombinációval az új kombik 449 lóerős teljesítményre lehetnek képesek, 1,3 literes!!! fogyasztás mellett.

A Prologue Avantban került bemutatásra az Audi új futómű technológiája is, mely légrugókat és négykerék-kormányzást is tartalmaz.

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31