Tovább a tesztautóra.

Ilyen a legújabb rendőrségi cirkáló

Írta: Sükösd Richárd 2014-08-12 11:35:57

Folyamatosan érkeznek az egyre frissülő rendőrségi elfogó járművek, ugyanis nagy a harc a rendfenntartó szervek kegyeiért, ezért is születhetett meg a Charger legújabb bűnüldöző változata.

A Ford Taurus és a Chevrolet SS után, megérkezett a legújabb törvényszolga, a Dodge Charger legújabb változata. A rém egyszerű felépítményű Ford Crown Victoriákat, illetve a saját előző generációját váltaná a legtöbb államban, azonban ehhez a legmeggyőzőbb opciónak kell lennie a most bemutatott változatnak. Lehet tudni az autóról néhány igazán furcsa információt, mint például, hogy a rendőrségi Charger műszaki alapjait a két generációval ezelőtti Mercedes-Benz E osztály adja.


Az is igazán érdekes, hogy a kocsi erőforrása egy ősrégi Hemi konstrukció, amit még a 60-as években használtak, persze a rendőrautóban ez egy erősen korszerűsített változat. Természetesen bivaly erős motorról van szó, hiszen az alapkivitel 370 lóerőt ad le, aminek köszönhetően csak 6 másodpercig tart neki a 100-as sprint. A biztonság kedvéért, azért lesz egy kevésbé éhes változat is, amely egy 3,6 literes V6-ost kap, és ami E85 alkohol-benzin keverékkel is használható.


A takarékosabb erőforrás is eléggé izmosra sikeredett a maga 292 lóerejével, ezért is hihetetlen az az adat, hogy akár 9 literrel is képes elvegetálni. Az autó legtöbb műszaki tartalma különbözik a gyári változattól, hiszen a futómű és természetesen a féktárcsák sem szériák, amelyek elöl 368, hátul 350 mm átmérőjűek.


A rendőrségi Charger megkapta a nélkülözhetetlen LED-es fényhidat, és az összes többi fényjelzésre szolgáló egységet, amire csak a járőröknek szüksége lehet. Igazán strapabíró csomagnak hangzik, azonban kérdéses, hogy mennyire győzi meg a rendfenntartó szerveket a létjogosultságáról, de ha sikerül, akkor az egy elég masszív bevételt jelenthet az amerikai gyártónak.

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31