Tovább a tesztautóra.

Frissítsd fel a KRESZ tudásod!

Írta: TesztAuto.hu 2016-03-23 00:17:01

Vajon átmennél még a KRESZ vizsgán? Képben vagy a szabálymódosításokkal, újításokkal? Most majd kiderül...

Mi az a kreszfelfrissito.hu? Egy március 1-jén induló ingyenes, állami közlekedésbiztonsági program - amely a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezésére, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által, a Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül valósul meg.

Célja, hogy a közúti közlekedésbiztonság javításának érdekében a polgárok alanyi jogon frissíthessék fel országszerte a közlekedési ismereteiket az általuk választott gépjárművezetői kategóriákban („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros).


A legkorszerűbb távoktatási (e-learning) technológia és módszertan segítségével a kreszfelfrissito.hu közlekedésbiztonsági program felhívja a figyelmünket az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi (KRESZ) változásokra, a leggyakoribb, szabályismeret hiányára visszavezethető baleseti okokra, s más hasznos, a biztonságos közlekedéssel összefüggő kérdésekre.

Az idei témák között újdonságként szerepel a „Gépjárművek forgalomba helyezése és időszakos műszaki vizsgálata” és a „Hivatásos gépjárművezetői ismeretek - A közúti árufuvarozói tevékenység alapjai” digitális tananyag. A program hangsúly fektet a közlekedés további résztvevőire vonatkozó ismeretek terjesztésére, s ennek keretében elérhető a „Gyalogos közlekedés”, a „Biztonságos közlekedés kerekesszékkel”, valamint a polgárőrök szerepét bemutató „Polgárőri alapismeretek - A baleset-megelőzés” digitális tananyag.


A kreszfelfrissito.hu oldalon lehet regisztrálni, és ezt követően férünk hozzá a tananyagokhoz. A kötelező részek elvégzését követően a rendszer automatikusan kiállít egy képzési igazolást. Ezen az igazoláson található egy személyes e-kuponkód, amellyel a képzésben résztvevő személy jogosulttá válik arra, hogy díjmentesen iratkozzon be egy hatóságilag akkreditált, gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”, „C”, „D”) e-learning alapú, elméleti képzésre. Ennek elvégzésével újabb kategóriában szerezhet vezetői engedélyt, illetve ha már meglévő kategóriát választ, felfrissítheti korábban szerzett ismereteit.


Forrás: NKH

Hozzászólások

 • Kunci
  2016-05-11 09:45:25
  Kedves Csaba!
  Az igazolás és a kupon miatt kell a regisztráció.
  "A kötelező részek elvégzését követően a rendszer automatikusan kiállít egy képzési igazolást. Ezen az igazoláson található egy személyes e-kuponkód, amellyel a képzésben résztvevő személy jogosulttá válik arra, hogy díjmentesen iratkozzon be egy hatóságilag akkreditált, gépjárművezetői kategóriás (?AM?, ?A1?, ?A2?, ?A?, ?B?, ?C?, ?D?) e-learning alapú, elméleti képzésre."

 • Repas Csaba
  2016-03-31 07:16:32
  Nagyon szep, es jo kezdemenyezesnek tartom. De miert kell regisztralni a honlapon a hasznalatahoz? Ez alapvetoen nagyon sok embert elriaszt a honlaptol.Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31