Tovább a tesztautóra.

Európába is jön a Suzuki Baleno

Írta: TesztAuto.hu 2016-02-12 14:00:01

Indiában már bejöttek a számítások, most az öreg kontinenst igyekszik meghódítani tavasztól az új Suzuki

A Frankfurti Autószalonon tartott világpremiert követően a Suzuki bejelentette, hogy az európai piacon is bevezeti a Balenót. Az új csapott
hátú modell a gyártó szerint "a stílus, a felszereltség, a teljesítmény és az üzemanyag-hatékonyság kombinációját nyújtja".

Középtávú „Suzuki Next 100” terve keretében a vállalat még az eddiginél is nagyobb súlyt fektet a  kifinomult, célirányosan tervezett modellek gyártására – ennek része "a márka új platformstratégiája" is.

A Balenót ugyanis a nagyobb szilárdságú és csökkentett súlyú új generációs padlólemezre építették, ami hozzájárul a jármű fogyasztásához, ütközésvédelméhez, helykihasználásához és az alapműködések, vagyis az utazás, kanyarodás és megállás terén nyújtott  teljesítményhez.

A könnyű csapott hátút a kifinomult gázreakciót biztosító Boosterjet közvetlen befecskendezésű turbómotor vagy a Dualjet szívómotor hajtja – utóbbihoz SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) hibridhajtás is rendelhető, amelyben integrált indítógenerátor segíti a motor munkáját.


A minden ízében új Balenót tavaly októberben vezették be az indiai piacra, ahol azóta szép számban kel el. Az európai piacon idén tavasszal debütál az új modell.


Genfben a Baleno és a Suzuki egyébként a 4-es csarnok 4251. számú standján lesznek láthatók. A 86. Genfi Nemzetközi Autószalon a sajtó számára március 1-én és 2-án, a nagyközönség számára pedig március 3-ától 13-áig áll nyitva.

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31