Tovább a tesztautóra.

Írta: TesztAuto.hu 2015-02-03 14:00:01

40 éve mutatták be az első középmotoros V8-as Ferrarit a 308 GTB-t. Ma pedig újabb korszak kezdődik a 8 hengeres motorok történelmében.

Bekövetkezett az, amitől a California T bemutatása óta rettegtünk. Turbó motort kap a következő, középső Ferrari szuperautó. Most először ebben a kategóriában.

A 3.9-es V8-as a térfogat hátrányának ellenére sokkal több erőt présel ki magából, mint a 458. 661 lóerő és 760 Nm. Így a Ferrari erősebb lett mint a nagy rivális, a McLaren 650S.0-100: 3 sec
0-200: 8,3 sec
Végsebesség: 330 km/h


A Ferrari, a fioranoi tesztpályán mért időkkel hasonlítja össze autóit. A 488 GTB öt tized  másodpercet vert a 458 Speciale-ra és két egész szekundomot a sima 458-ra és az Enzora!!!

Az új modell nem csak erősebb de könnyebb is lett elődjénél. 10 kilót sikerült lefaragni a tömegből, ami azzal együtt nagy szó csak igazán, hogy került a motorba két turbó és a hozzá tartozó hűtők is. Az autó hátulján található légbeömlők, pont ezeknek a hűtőknek a levegő ellátását szolgálhatják.A zöldeket is megnyugtatjuk. Csökkent a károsanyag kibocsátás is. 260 g/km. Örülhetnek a jegesmedvék és a szabályhozók!

Sokat javítottak az autó aerodinamikáján is. Az autó alja teljesen sík, hogy a levegő ne kóborolhasson tévutakra. Emellett rengeteg aktív, mozgó aerodinamikai elem segíti a tökéletes tapadás elérését.

by: Csősz Dániel

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31