Tovább a tesztautóra.

BMW: itthon is rekordok

Írta: TesztAuto.hu 2016-01-21 18:00:01

A BMW Magyarországon új értékesítési rekordot beállítva, 21%-kal növelte tavalyi eladásait 2014-hez képest, jelentősen túlszárnyalva ezzel a magyar piac növekedési ütemét

Az összesen 2 091 darab Magyarországon forgalomba helyezett új BMW legnagyobb hányadát a 3-as sorozat és az 5-ös sorozat modelljei adták, 438 illetve 401 darabos részesedéssel. A 269 db-os mennyiséget elérő X5-öst, a sikeresen debütáló, 2-es Active Tourert és Gran Tourert is felvonultató 2-es sorozat (180 db), illetve az X3 (146 db) és az X6 modellek (141 db) követték. Kimondottan kedvelt volt a magyar vásárlók körében a sportos megjelenésű BMW X4 modell is (99 db).

A hazai, egyik legnépszerűbb elektromos autó kínálatát biztosító BMW i modellekből összesen 56 darab értékesítését könyvelte el a vállalat. A környezetkímélő autók megkülönböztetésére szánt első, zöld rendszámmal kitüntetett i3-ból 49 darab, míg a plug-in-hibrid sportautóból, az i8-asból 7 darab kelt el. Az immár két értékesítési partnernél kínált BMW i modellek a nemzetközi trendeknek megfelelően jelentős sikerrel zárták első teljes értékesítési évüket.


A prémium összkerékhajtású modellek piacán a BMW sorozatban negyedik éve a legsikeresebb gyártó és a BMW modellmixét tekintve is ez a legnépszerűbb hajtástípus: a BMW ügyfelek 60%-a döntött tavaly az xDrive meghajtás mellett.

A MINI éves magyarországi értékesítési volumene 2015-ben is bővülést mutatott, a márka megújult palettája 3%-os növekedést, vagyis 119 darab MINI modell hazai forgalomba helyezését jelentette.

A BMW Motorrad is kiváló eredményt ért el tavaly hazánkban: 2015-ben az előző évhez képest 24%-kal többen, egészen pontosan 253-an vehették át új BMW motorkerékpárjukat.

A BMW Group az éves globális értékesítési mutatójában 6,1%-os emelkedést elérve – egyúttal új értékesítési rekordot beállítva és megőrizve piacvezető pozícióját a prémium márkák között – összesen 2 247 485 BMW, MINI és Rolls-Royce modellt értékesített 2015-ben. A tavalyi számok alapján a BMW minden márkája erősödött a megelőző évhez képest, a BMW 1 905 234 darabos csúcsot ért el, melyből a legnagyobb növekedés a BMW i almárkához kötődik, melynek modelljeiből közel 66%-kal több talált gazdára, mint 2014-ben.


A MINI még soha nem adott el ennyi autót, mint tavaly, így a 338 466 db-os értékesítés is abszolút rekord, de a Rolls-Royce is rendkívül sikeres évet zárt: a márka 117 esztendős történetének második legeredményesebb évében 3 785 autót értékesített.

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31