Tovább a tesztautóra.

BMW: díjnyertes kupé és koncepció

Írta: TesztAuto.hu 2015-12-03 13:00:01

A BMW M4 GTS-t és a BMW 3.0 CSL Hommage tanulmányt is az év sportautójának választották az Auto Bild olvasói

Az „Év Sportautója” elnevezésű olvasói szavazását idén tizennegyedik alkalommal rendezte meg az Auto Bild Sportscars német autós szakmagazin, akinek díjait Németországban a legjelentősebb autóipari szakmai elismerések között tartják számon, és amelyek hőn áhítottak az autógyártók körében.


2015-ben 142 modell versenyzett az olvasók szavazataiért, az elmúlt 12 hónap tesztjei és közúti tapasztalatai alapján összesen 18 csoportban: nyolc sorozatgyártású, nyolc tuning, illetve egy limitált széria és egy koncepcióautó kategóriában.


A kategóriagyőztes M4 GTS (a sorozatgyártású kupék szegmensében aratott idei sikerével a 435i Coupé és az M4 Coupé 2013-ban, illetve 2014-ben aratott győzelmi sorozatát folytatja) és BMW 3.0 CSL Hommage tanulmány (amellyel a bajor gyártó tervezőrészlege az 1970-es évek kupéklasszikusa, a legendás BMW 3.0 CSL előtt tiszteleg) mellett további három BMW gurulhatott fel az Auto Bild idei olvasói szavazásának dobogóira.

A sorozatgyártású limuzinok versenyében a BMW M5 „30 Years of the M5” kiadást, a sorozatgyártású SUV modellek között pedig a BMW X6 M-et választották meg a második helyezettnek, mialatt a BMW M135i modell a sorozatgyártású kompakt járművek bronzérmét nyerte el.

A BMW dobogós helyezései

Sorozatgyártású kupék, győztes: M4 GTS modell
Koncepcióautók, győztes: 3.0 CSL Hommage tanulmány
Sorozatgyártású limuzinok, 2. hely: M5 „30 Years of the M5” kiadás
Sorozatgyártású SUV modellek, 2. hely: X6 M
Sorozatgyártású kompakt járművek, 3. hely: M135iHozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31