Tovább a tesztautóra.

Bajnokok autója: Honda Civic Type R

Írta: TesztAuto.hu 2015-11-25 13:00:01

Gyurta Dániel úszó olimpiai- és világbajnok, illetve Michelisz Norbert túraautó privát világbajnok átvehette új, 310 lóerős Honda Civic Type R-jét

A Honda régóta híve a versenyzésnek, és ennek szellemisége nem csak a termékeiben köszön vissza, hanem a márka által támogatott sportolók személyiségében is. Mind Gyurta Dániel, mind Michelisz Norbert olyan sportember, akik nem csak a medencében és a versenypályán nyújtanak kiemelkedő teljesítményt, hanem az élet útjain is.

Eredményeik – olimpiai- és világbajnoki győzelmek, világcsúcsok és vb futamgyőzelmek – önmagukért beszélnek. De ezen eredmények eléréséhez a tehetségen túl rengeteg munkára, minden részletre kiterjedő figyelemre, türelemre és kitartásra is szükség volt. Ez utóbbiak jellemezték a Honda Civic Type R megalkotását is, mely autót a Honda kategóriája legjobbjának szánt.


A hosszas és alapos tervezésnek köszönhetően már a prototípus is bizonyította képességeit, hiszen a Nürburgring legendás Nordschleife szakaszán futott 7:50,63-as ideje minden idők legjobbja az elsőkerék-hajtású utcai autók körében.A Civic Type R történetében öt év szünet után 2015-ben újra megkezdett sorozatgyártás során a világon elsőként alkalmazták Honda VTEC Turbo motor. A versenysportos műszaki alapokat övező külső messziről sugallja az autóban rejlő lehetőségeket. Valódi élményt nyújt mindazoknak, akik akár a nagy oldaltartású ülésekben foglalnak helyet, akár kívülről látják, hallják az autót...


A két világklasszis sportember számára nem lesz idegen a Honda Civic Type R ereje és az általa kínált élmény, hiszen mindketten – egyikőjük „hivatalból”, másik kedvtelésből – megtapasztalták már, milyen egy versenypályán szárnyalni vele. Persze azzal is tisztában vannak, hogy a közutak nem versenypályák!


A Honda Civic Type R ugyan öt színben készül, a modell "legprominensebb" hazai használói a fekete mellett döntöttek, mely a feltűnősége mellett az autó eleganciáját is kiemeli. Természetesen mindkettejük közlekedését segítik a Honda fejlett vezetőtámogató rendszerei, mert a sportikonok (és mindenki) biztonsága és kényelme elsődleges a Honda számára.

"A nyári, nemzetközi sajtóbemutató alkalmával vezettem először az új Civic Type-R-t, és ugyanettől a pillanattól kezdve alig vártam, hogy használatba vehessem a saját, utcai modellemet. A Honda magyarországi képviseletének köszönhetően aztán eljött ez a pillanat is, amit ezúton nagyon köszönök. Remélem, hogy a feleségemnek, Johannának is hasonlóan tetszik majd az autó, ugyanis ha időt szeretne tölteni velem a következő hetekben, akkor azt valószínűleg csak az utasoldali ülésben tudja majd megtenni! :)" - mondta Michelisz Norbert.


"A Honda a legrégebbi támogatóm, 2008 óta töretlenül segítik felkészülésemet. Ez idő alatt nagy rajongója lettem a márkának, így nagyon vártam már a Type R érkezését. Nyáron volt alkalmam kipróbálni a modellt, így egyértelműen állíthatom, ez az autó mind teljesítményben, mind megjelenésében olyat nyújt, ami minden nap örömteli mosolyt csal majd az arcomra. Az autó annyira különleges, hogy már az első próba alkalmával jöttek az elismerő visszajelzések: integetések, dudálások és a felfelé tartott hüvelykujjak" - nyilatkozta Gyurta Dániel.

"Az átvétele is külön élményt jelentett, hiszen Norbival jól ismerjük egymást, régóta figyelemmel kísérem pályafutását, így az általában nehézkes fotózás most könnyedebben ment és még jobb hangulatban telt. Örülök, hogy a Honda családhoz tartozhatok én is!"


"Megtisztelő számunkra, hogy két ilyen nagyszerű emberrel dolgozhatunk együtt, akik ráadásul világklasszisok. Mindkét sportolóval évek óta tart a jó kapcsolat, így több esetben került már sor autóátadásra, de elmondhatom, hogy ennyire még egyik modellünket sem várták. Úgy gondolom, mindkettejük karakteréhez kifejezetten passzol a Civic Type R, így tényleg ideális párosok álltak össze" - mondta Szabó Gábor, a Honda Hungary PR felelőse.

"A Hondánál reméljük, hogy az autó biztosította plusz adrenalin és élmény a sportban is tovább fokozza Dani és Norbi motivációját, feltéve, ha a hajtóerő egyáltalán még növelhető bennük ennél nagyobbra..."Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31