Tovább a tesztautóra.

A Vitara tovább húzza a Suzuki szekerét

Írta: TesztAuto.hu 2015-10-01 18:00:01

A Vitara márciusi bevezetése óta a Suzuki-eladások bővülő tendenciát mutatnak: a modell népszerűségének köszönhetően a márka visszanyerte vezető pozícióját a magyar piacon

Szeptemberben 928 Suzuki gépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, a január–szeptemberi időszakban pedig már 5049-et. A Suzuki piaci részesedése az év kilencedik hónapjában 14,8 százalékra nőtt. 597 Vitara kelt el szeptemberben Magyarországon, ezzel a Vitara megőrizte elsőségét az SUV kategóriában, ahol az év első kilenc hónapját tekintve is vezeti az értékesítési listát 2119 eladott darabbal.

A B szegmensben is Suzuki gyártmány áll az élen az év eddigi részében: a Swiftből 1550 darabot értékesítettek a január–szeptemberi időszakban. Szeptemberben a Suzuki piaci részesedése 14,8 százalékra nőtt, ami a július–augusztusi 10,6, illetve 10,2 százalékot követően jelentős bővülés.


A Suzuki már júliusban a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott 740 autó forgalomba helyezésével. Augusztusban – a szokásos nyári gyárleállás idején – 512 Suzuki került forgalomba, ami a harmadik helyezéshez volt elég. A kiemelkedő, 928 darabos szeptemberi értékesítés ismét az élre repítette a márkát.

"Az eredményt a Vitara népszerűségén túl az a közös munka tette lehetővé, amit  Magyarország legkiterjedtebb és legerősebb, összesen 75 pontból álló kereskedői hálózata végez" - fogalmazott a márka hazai képviselete.


A flottaautóként forgalomba helyezett személyautók húszas listáján három Suzuki is szerepel: a Vitara, az S-Cross és a Swift – közülük a Vitara és a Swift kategóriaelsőként.

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31