Tovább a tesztautóra.

A szállító; Magyarországon az Uebler

Írta: TesztAuto.hu 2014-05-26 15:00:01

Megérkezett Magyarországra az Uebler nevű német prémium márka, mely a sajtótájékoztató keretein belül bemutatta lényegesebb kerékpárszállítóit.

A Magyarországon csak most bemutatkozott cég, komoly gyökerekkel és eredményekkel rendelkezik, ugyanis a jövőre 50 éves márka, Németországban 40%-os piaci részesedéssel bír. Termékpalettája igen széles, azonban erről nem tudtunk meg valami sokat, hiszen főleg a kerékpárszállítókra koncentrál, melyeket azonban be is mutatott az újságíróknak. Persze az Uebler nem a tetőre felszerelhető megoldásokat preferálja, hanem a vonóhorogra szerelhetőket, amely szerintük a jövő legbiztonságosabb és legtakarékosabb megoldása, ha bicikli szállításról van szó.


Ezzel egyet kell értsünk, ugyanis köztudott tény, hogy nagy tempónál a tetőn rögzített kerékpárok eléggé instabilak, arról nem is beszélve, hogy 2-2,5 liter többletfogyasztást generálnak, illetve garázsba vagy egy alacsonyabb fa alá nem lehet beállni velük. A cég palettáján 2-4 kerékpár hordozására alkalmas szállítót találhatunk, melyekből a kettesek dönthetőek, hogy ne kelljen leszerelni a bicikliket, ha netán valamit a csomagtartóban hagytunk és fel kell nyitni azt. Prezentációjukból azt is megtudtuk, hogy az Uebler kerékpárszállítói kb. 70-90 km/ óránál csekélynek mondható 0,5 literes fogyasztás növekedést okoztak, miközben nagyon jól bírják a tempót, hiszen a teszteken 220-230 km/ órás sebességnél kell helytállniuk.


Termékeik nagyon jól összeilleszthetőek, ezáltal kis helyen elférnek, illetve a súlyúk is csekély; 13-17 kg közötti. Elmondták, hogy nagyon jól megoldották az UV, meg persze a korrózióvédelmet, pont ahogy egy piacvezető prémiummárkától elvárnánk. Arra viszont ügyelnünk kell, hogyha a helyére rögzítünk egy ilyen terméket, akkor az autó hátsó rendszámát szereljük fel a kerékpárszállítón annak kialakított helyére, ugyanis Magyarországon nem engedélyezett a harmadik rendszám használata. Sok pozitívum elmondható a német cég kínálatáról, azonban természetesen, mint minden prémiummárka, az Uebler is borsós áron méri a jót. Hogy mennyire, az még a cég szerint is pontosításra szorul, de az biztos, hogy a konkurencia mellé, illetve fölé lövik az árakat.
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31