Tovább a tesztautóra.

A BMW egymás után dönti meg eladási rekordjait

Írta: TesztAuto.hu 2015-10-12 16:00:01

Kétszázezernél is több járművet, pontosan 215.413 új modellt adott át az év kilencedik hónapjában a BMW Group, amely 7,8 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakához képest - sőt...

...a vállalat globális eladásai 7,5 százalékkal nőttek az év első kilenc hónapjában (amely összesen 1.644.810 darab értékesített autót jelent, és ez rekord), de a bajor gyártó történetének eddigi legeredményesebb szeptemberét is ünnepelhették Münchenben.

„Az egyes piacokon tapasztalható nehéz gazdasági körülmények ellenére a BMW Group kiegyensúlyozott értékesítési növekedést produkált szeptemberben és az év első kilenc hónapjában egyaránt“ – fogalmazott Ian Robertson, aki az értékesítésért és márkamarketingért felelős. "Az év utolsó negyedévébe érkezve, október végén debütál a piacon a vadonatúj BMW 7-es sorozat és a BMW X1 második modellgenerációja is, miközben a BMW X modellcsalád iránti egyre növekvő keresletet a Spartanburg-i gyártó- és összeszerelő üzem kapacitásbővítésével kívánjuk kielégíteni. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy 2015-ben újabb történelmi rekordot állíthassunk be“ – tette hozzá.


A legtöbb BMW és MINI négykerekűt ezúttal is Európában adták el az év első kilenc hónapjában 10,3 százalékkal (731.065db) haladja meg a 2014 hasonló időszakában produkált eredményt. Amíg a vállalatcsoport negyedik legnagyobb piacának számító Nagy-Britanniában 13,8 százalékkal, nőtt a kereslet, addig Franciaországban 19,6 százalékkal vásároltak új BMW-t és MINI-t január és szeptember között.

Magyarországon is jelentősen bővültek a BMW eladásai, az idei első 9 hónapban regisztrált 1537db autó 22%-os növekdésnek felel meg a tavalyi év hasonló időszakával összehasonlítva. „Míg a hazai piac 12%-ot nőtt, addig a BMW márka értékesítése 22%-kal gyarapodott, így elmondhatjuk, hogy nagyon elégedettek vagyunk, mind a márka, mind a kereskedőink idei teljesítményével. Továbbra is a legnépszerűbb modellek közé tartoznak a 3-as és 5-ös sorozatok, az X5 és az idén megújult X6-os BMW is. Ugyanakkor szép számokat hoznak - a BMW számára korábban ismeretlen szegmensben versenyző - 2-es Active és Gran Tourer modelljeink, mely családi sorozatokból 114 db-ot helyeztünk idén forgalomba. Kiválóan szerepel a BMW i almárka is, szeptember végéig már 40 db BMW i3 és i8 modellt adtunk át ügyfeleinknek” – mondta el Berkes Zoltán, a BMW Magyarország kereskedelmi vezetője.

Jól fogynak a BMW Motorradok is

A BMW Motorrad 11.088 darab robogót és motorkerékpárt értékesített világszerte 2015 szeptemberében (11 százalékos emelkedés a 2014 szeptemberében eladott 9.991 darabhoz képest), amivel új háromnegyedéves rekordot jelentő, 112.411 darabra nőtt az év első kilenc hónapjában átadott kétkerekű modellek száma (12,2 százalékos növekedés).
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31