Tovább a tesztautóra.

Írta: TesztAuto.hu 2015-01-13 14:52:01

Nagycsaládos apukák, sikeres üzletemberek, gengszter feleségek figyelem, érkezik az új Audi Q7!

1. A közös márkaarculat nevében a Q7 is megkapta a single-frame hűtőrácsot. Alacsonyabbra helyezett LED nappali fény és nagyobb légbeömlők teszik agresszívebbé a hatalmas SUV külsejét.

2. Ez az első modell amely a Volkswagen konszern közös, MLB platformjára épül. Több Audi, Volkswagen, sőt még Porsche is használni fogja ezt az alapot a jövőbeli A6-hoz, Q5-höz, Touareg-hez és Cayenne-hez. Aki pedig egy kis plusz luxusra vágyik annak készül majd a Lamborghini és Bentley SUV szintén erre a platformra.

3. A belső teljesen átalakult az elődmodellhez képest. Ahogy azt az Audinál már megszokhattuk a kijelző itt is képes a műszerfalba csukódni, így nem töri meg a beltér egységes harmóniáját.4. Egy alumínium diéta után az új Audi SUV átlagban 325 kilót dobott le magáról. Ez bárhonnan nézve is rengeteg. Gondljunk bele milyen hatással lesz ez a Q7 vezethetőségére, fogyasztására, menetteljesítményére. Ellenben azt se felejtsük el, hogy milyen nehéz lesz a karosszériát javítani. Béla a lakatos majd vakarhatja a fejét rendesen.

5. Minden modell megkapja a méltán híres Quattro hajtást és egy nyolc sebességes automata váltót. A belépő modell a 3.0 TDI lesz mely két teljesítményszinttel érkezik. Az erősebbik 268-at, míg a gyengébbik „csak” 215 lóerőt tud majd. A bikább dízel 6.3 alatt futja a százas sprintet. Elég figyelemreméltó teljesítmény egy két tonnás behemóttól.6. 2015-ben bezöldül az új Q7 is, ugyanis érkezik egy plug-in híbrid diesel e-tron modell is. Ha valaki véletlen nem értene audiul annak elmondjuk, hogy ezt azt jelenti, hogy érkezik egy dízel és elektromotor meghajtású hibrid, melynek konnektorból is tudjuk tölteni a telepeit.

7. Az új, csúcs városi terepjáró 45 000 angol fonttól (~ 18 millió forint) indul majd.

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31