Tovább a tesztautóra.

12 év után megérkezett az új Volvo XC90

Írta: Sükösd Richárd 2014-08-26 19:43:08

Végre gyári képeken is láthatjuk az új XC90-et, amely karakterén azért látszik, hogy nem kockáztathatnak túl sokat a svédek, azonban sikerült megtartani a masszív, családias vonásokat

Hatalmas találgatás előzte meg az új Volvo XC90 bemutatkozását, hiszen rengetegen kíváncsiak voltak, hogy mennyit újít a gyár a már több, mint egy évtizede használt formaterven. Be kell valljuk, hogy több karosszériabeli újításra számítottunk, azonban az új modellnek sikerült még családiasabb, és barátságosabb külsőt kölcsönözni az előző generációnál, amiben azért kicsit több volt az egyéniség.


Ennek ellenére kétség sem fér hozzá, hogy a leendő vásárlók imádni fogják, és egy olyan autót kapnak a pénzükért amilyet elképzeltek, tehát egy hatalmas családi szabadidő-autót, ami kiemelkedően biztonságos.


Belülről az új modell követi a többi Volvoban látott megoldásokat, és természetesen itt is kellemes letisztult a műszerfal, illetve kétségtelenül prémium minőségű az anyaghasználat. Érdekes részlet az autó fényszórójában elhelyezett „Thor” kalapács alakú LED-es nappali menetfény, amely T alakot formázva világít.


A műszaki újdonságokról egyelőre hallgatnak a Volvonál, azonban van amit biztosra tudunk. Például, csak kétliteres motorokat kaphatunk az új XC90-hez, melyek egységesen négyhengeresek és turbósak lesznek, némelyikük villanymotorral megtámogatva.


A legnagyobb Volvo SUV-ről még rengeteg mindent nem tudunk, de szerencsére a főbb részleteit még a héten kiteregetik, viszont az már biztos, hogy a megújult XC90 forgalmazása 2015 elején kezdődhet meg.

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!


Kép csatolása Videó csatolása
Ajánlott cikkekX
 • A Honda vezetést segítő asszisztenst mutatott be

  A CES2017 kiállításon mutatták be a Honda új fejlesztéseit. A technikai fejlesztéseknek hála, már motorozni sem kell tudni tökéletesen... A sajtóközleményt ezúttal változatlan formában közöljük

 • Alfa Romeo Giulia teszt és Playmate csemegék

  Hátsókerekes Alfával nyertem versenyt úgy, hogy most voltam életem első ilyen rendezvényén! :)

 • Egyedi DS modellek jönnek

  A DS a Párizsi Autószalonon mutatja be új szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek teljesen az igényeikhez igazíthatják DS-ük külső és belső megjelenését

 • A nap videója: GYMKHANA NINE - Block új filmje

  2016 nagy év volt a Hoonigan Racing Division és Ken Block számára, aki az idei év már második Gymkhana videóját készítette el

 • Kombiterem - Ford Focus ST kombi TDCi teszt

  Óriási megtiszteltetés, ha elsőként kapunk meg egy tesztautót. Én azonban legalább ennyire örültem annak, hogy a Ford Focus ST-t az utolsó körére vihettem el. Így legalább az is kiderült, mennyire bírja a nyüstölést a sportverzió. Volt meglepetés.

www.tesztauto.hu / 185.80.49.31